Lithotripsie en recensies erover


Momenteel worden niet-operatieve chirurgische methoden in toenemende mate gebruikt om patiënten te behandelen die lijden aan urolithiasis of galsteenziekte. Dit bespaart patiënten van traumatische operaties, versnelt hun revalidatie en helpt ook om een ​​aantal ernstige postoperatieve complicaties te voorkomen..

De eerste pogingen tot behandeling met een schokgolf (steenlithotripsie) begonnen al in 1976 in Duitsland en sinds 1992 zijn de eerste lithotripters verschenen in Russische klinieken. Momenteel is de interventietechniek op veel manieren verbeterd, er is moderne apparatuur verschenen, waarmee artsen de procedure pijnloos, betrouwbaar, snel en vooral veilig kunnen uitvoeren..

Er zijn verschillende soorten niet-chirurgische ingrepen voor calculi, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben, en alleen een specialist bepaalt de behandeling die in een bepaald geval nodig is.

Er zijn contact (laserlithotripsie), extracorporale (extracorporale) schokgolf (EBW) en percutane (percutane) lithotripsie. Hieronder zullen we elke behandelmethode bekijken, de belangrijkste voor- en nadelen ervan..

Extracorporale schokgolflithotripsie

De essentie van de methode is om een ​​schokgolf van buitenaf te gebruiken, waardoor de steen wordt verpletterd. Tegelijkertijd blijven de huid en alle anatomische structuren van het menselijk lichaam intact. Grote calculus valt uiteen in kleine fragmenten, die geleidelijk worden uitgescheiden met de stroom urine of gal uit het lichaam van de patiënt.

Met behulp van lithotripsie worden stenen gevormd in de urinewegen (kelk, urineleiders of blaas) of galwegen (in de galblaas en galwegen) met succes verwijderd.

De voordelen van dit type ingreep zijn:

  • hoge efficiëntie;
  • niet-invasieve eigenschappen en geringe traumatische effecten op aangrenzende organen;
  • de snelheid van de procedure;
  • korte perioden van postoperatieve revalidatie en herstel.

Indicaties voor de procedure:

  • de aanwezigheid van een niersteen (waarvan de grootte niet groter is dan 2,5-3 cm);
  • de afwezigheid van urodynamische stoornissen, namelijk problemen met de uitstroom van urine onder de plaats van lokalisatie van de calculus;
  • het vermogen om de steen te visualiseren en duidelijk te focussen met behulp van echografie of röntgenstraling (dit hangt af van de instrumentele uitrusting van de medische instelling).

Lithotripsie van de nieren met grote stenen, waarvan de grootte groter is dan 3 cm, inclusief koraalstenen, heeft zijn eigen kenmerken:

  • voor de vernietiging van de steen is een groter aantal impulsen vereist, wat de dreiging van meerdere fragmenten met verschillende richtingen met zich meebrengt, en schade aan naburige organen is mogelijk; vaak is er een blokkering van het lumen van de urineleider met kleine fragmenten van gebroken tandsteen, die vervolgens aanvullende endoscopische interventie of open chirurgie vereist;
  • er is een kans op complicaties van septische aard, die gepaard gaan met het vrijkomen van een groot aantal bacteriële agentia die zich actief voortplanten in een grote steen.

In dit artikel leest u meer over afstandslithotripsie..

Neem contact op met lithotripsie

Dit is een methode waarmee u een destructief effect op de calculus kunt hebben met de dichtst mogelijke benadering van de lithotripter tot de gevormde steen. Om ervoor te zorgen dat de arts dicht bij het vereiste gebied komt, introduceert hij eerst de endoscoop (door de urethra, blaas en ureterlumen) en leidt hij vervolgens het benodigde apparaat erlangs.

Voor deze manipulatie worden verschillende soorten apparaten gebruikt, die elk hun effectiviteit en veiligheid hebben bewezen (laser, pneumatische, ultrasone lithotripsie en andere).

De voordelen van dit type ingreep:

  • directe visualisatie van de calculus op het beeldscherm, waardoor de arts de vorm, grootte, exacte locatie, configuratie en andere kenmerken kan evalueren;
  • er is een mogelijkheid van vernietiging van zelfs grote stenen, terwijl het risico van verstopping van de urineleider minimaal is, aangezien de fragmenten worden verwijderd door het lumen van de ingebrachte endoscoop;
  • het risico van traumatische impact van een schokgolf op omliggende organen en zachte weefsels is minimaal.

Een van de nadelen van de methode is het vermelden waard:

  • langere revalidatieperiode (in vergelijking met extracorporale lithotripsie);
  • mogelijk een traumatisch effect van een endoscoop op de urinewegen (met de daaropvolgende ontwikkeling van ontstekingsprocessen daarin).

Meer informatie over contactlithotripsie vindt u in dit artikel..

Percutane (percutane) lithotripsie

De methode is niet absoluut niet-invasief, omdat de arts voor de operatie een punctie moet maken in het lumbale gebied (aan de kant van de calculuslokalisatie), waardoor vervolgens een endoscoop en een apparaat dat de steen vernietigt (lithotripter) worden ingebracht.

De locatie van de lithotripter in de onmiddellijke nabijheid van de calculus maakt het mogelijk om de formatie van een vrij grote omvang en een heel andere vorm te vernietigen. Vervolgens wordt een nefrostomie bij de patiënt geïnstalleerd, waardoor een volwaardige uitstroom van urine uit de nier aan de aangedane zijde wordt uitgevoerd (in de regel wordt de drainage na 1-2 dagen verwijderd).

  • hoge efficiëntie van de interventie, die de mogelijkheid van herhaalde implementatie bijna volledig uitsluit;
  • met percutane lithotripsie kunt u nierstenen van grote afmetingen en van de meest verschillende vormen verpletteren (er is geen noodzaak voor open en traumatische chirurgie).

Een van de nadelen van de methode zijn de volgende:

  • het trauma van de procedure (het is noodzakelijk om de integriteit van de huid en andere anatomische structuren van het menselijk lichaam te vernietigen);
  • dit type operatie wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie (er kan zich post-anesthetische depressie ontwikkelen);
  • na percutane lithotripsie heeft de patiënt tijd nodig voor revalidatie en herstel (perioden die meestal niet langer duren dan enkele dagen);
  • er is een risico op schade aan grote bloedvaten en zenuwplexus tijdens weefseldissectie en het inbrengen van een endoscopisch hulpmiddel.

Contra-indicaties voor het uitvoeren van de procedure

Ondanks de vele voordelen van endochirurgische methoden ten opzichte van open chirurgie, zijn er bepaalde contra-indicaties die de uitvoering van lithotripsie bij patiënten beperken. Al deze contra-indicaties kunnen in verschillende groepen worden verdeeld..

Technische aard

  • de fysieke gegevens van de patiënt (lengte meer dan 200 cm of minder dan 100 cm, evenals het gewicht van de patiënt groter dan 130 kg);
  • ernstige vervormingen van het bewegingsapparaat, waardoor de patiënt niet normaal op de operatietafel kan worden geplaatst, en het ook moeilijk maakt om de tandsteen te fixeren in het gezichtsveld van een röntgenfoto of echografie;
  • de patiënt heeft röntgennegatieve stenen en het ontbreken van echotoestellen op de afdeling waar de ingreep wordt uitgevoerd.

Algemeen

De groep omvat:

  • de aanwezigheid van pathologie in het bloedstollingssysteem;
  • periode van zwangerschap;
  • de aanwezigheid van ernstige psychische stoornissen;
  • ziekten van het hart en de longen in het stadium van decompensatie.

Urologisch karakter

De groep omvat:

  • uitgesproken misvormingen van het lumen van de urineleider (stricturen of littekens), gelegen onder de plaats van lokalisatie van de steen;
  • ontstekingsprocessen in de gal, urinewegen of in de weefsels van de prostaat in de acute periode (acute pyelonefritis, acute cystitis, acute prostatitis, acute cholecystitis, acute cholangitis en andere);
  • een afname van het niveau van glomerulaire filtratie onder de normale waarden (meer dan 50%);
  • de patiënt heeft één nier met verminderde uitscheidingsfunctie.

Mogelijke complicaties en ongewenste effecten van de procedure

Elke chirurgische ingreep gaat altijd gepaard met een bepaald risico, en lithotripsie is geen uitzondering. Een van de meest voorkomende ongewenste effecten van de procedure zijn de volgende:

  1. Complicaties die optreden tijdens lithotripsie - hartritmestoornissen, veranderingen in bloeddruk (toename of afname), verhoogde opwinding van de patiënt.
  2. Complicaties die optreden in de vroege periode na de operatie - het verschijnen van bloed in de urine (hematurie), nierkoliek (het uiterlijk wordt veroorzaakt door blokkering van het lumen van de urineleider door steenfragmenten), bloeding onder of rond de niercapsule (perirenaal of subcapsulair hematoom), verergering van chronische processen in de nieren ( pyelonefritis), blaas (cystitis) of urethra (urethritis), bloeding uit verschillende delen van het maagdarmkanaal.
  3. Complicaties die zich voordoen in de late periode na de operatie - cicatriciale vernauwing van de urineleider, arteriële hypertensie.

Gevolgtrekking

Dankzij de introductie van moderne methoden voor niet-invasieve of minimaal invasieve chirurgie, werd het mogelijk om patiënten met aandoeningen als urolithiasis en galsteenaandoeningen veilig en vooral te behandelen..

Steeds vaker worden gecombineerde operaties gebruikt, waarbij de patiënt verschillende soorten chirurgische ingrepen ondergaat, waardoor zelfs grote en koraalstenen kunnen worden verwijderd.

Recensies van patiënten en artsen over de effectiviteit van het verpletteren van nierstenen met echografie

Lithotripsie is een procedure die wordt gebruikt om nierstenen te verwijderen die te groot zijn om door de urinewegen te gaan. Een speciaal apparaat stuurt geconcentreerde ultrasone energie rechtstreeks naar de steen.

Ultrasone golven vernietigen de steen tot de staat van zand, die op zijn beurt zonder problemen met urine naar buiten komt. Over het verpletteren van nierstenen met echografie zijn de beoordelingen meestal positief, omdat mensen met de procedure een operatie kunnen vermijden.

Patiëntenrecensies over lithotripsie

“Ik heb in het verleden twee lithotripsiesessies gehad en beide waren succesvol en relatief pijnloos. De procedure zelf lijkt vreemd, maar ongemakkelijker dan pijnlijk. In mijn geval was de eerste steen aanvankelijk klein en versnipperd tot de grootte van zandkorrels, dus hij kwam er volledig pijnloos uit. Tijdens de lithotripsie zelf werd ook constant een sonde voor echografisch onderzoek naar de onderbuik gebracht om het proces van steenbreuk online te volgen.

En dit jaar werden er 3 stenen met een diameter van ongeveer twee centimeter in de nier gevormd. Ik moest geopereerd worden, waarna het herstel voor de derde maand aan de gang was. Dus, indien mogelijk, is het beter om niet uit te stellen en voor lithotripsie te gaan ".

Orlova Irina Konstantinovna, 49 jaar oud

“Voor wie al lang aan urolithiasis lijdt, kan lithotripsie een uitstekende oplossing zijn. Ik onderging de procedure zonder anesthesie en anesthesie: ik gaf gewoon een signaal aan de dokter om het effect te stoppen totdat mijn lichaam kalmeerde. Hierdoor was het mogelijk om een ​​steen van vijf millimeter te breken in ongeveer 35 minuten zonder enige injectie..

Over het algemeen waren mijn grootste klacht over lithotripsie mijn financiële kosten. De kosten van de procedure in Moskou met een verblijf van 2 dagen in het ziekenhuis waren 50.000 roebel. De verzekering dekte de meeste kosten, maar er moest ongeveer 10-15 duizend roebel worden betaald. "

Viktorchuk Nikolay Igorevich, 36 jaar oud

“In mei vorig jaar, tijdens een gepland klinisch onderzoek, bleek ik 3 afzonderlijke stenen van 4 mm te hebben. Een van hen zat vast in de urineleider, dus ik kon niet veilig een klein stukje naar het toilet. In het districtsziekenhuis werd ik gewaarschuwd dat verpletteren gecontra-indiceerd is, omdat er een risico op nierbeschadiging bestaat: het was nodig om te wachten tot de steen vanzelf de urineleider zou verlaten.

Ik had een paar vreselijke dagen, waarin ik op pijnstillers zat en wachtte tot de urineleider was verdwenen. Als gevolg hiervan, na de vreselijke koliek, bleef de steen nog liggen. Ik ben meteen voor een tweede echo naar het ziekenhuis gegaan, waar bleek dat de resterende 2 stenen bijna 7 mm waren geworden. Op dezelfde dag werd ik verwezen voor lithotripsie. De procedure was erg pijnlijk, zij het niet-invasief..

Als resultaat werden de stenen vermalen tot fragmenten van 0,5 mm. De dokter vroeg me om op kaasdoek te plassen om er zeker van te zijn dat alle fragmenten eruit kwamen, en stuurde ze vervolgens voor analyse. Het resultaat was dat de stenen oxolaat waren ".

Kournikova Zinaida Lvovna, 52 jaar oud

“Beoordelingen over lithotripsie van nierstenen zeggen meestal dat 30-40 minuten pijn beter is dan een operatie. Ik ben gevoelig voor pijn, dus heb ik verdoving gevraagd. De kosten van injecties waren niet hoger dan 1000 roebel, maar uiteindelijk was het het waard. Natuurlijk voelde ik wat ongemak en voelde ik zelfs dat de huid opwarmde, maar alles was best draaglijk.

De steen van 5 mm was tot zand geplet, dus ik merkte niet eens hoe het eruit kwam. Ik zag alleen donkere bordeauxrode urine. In het ziekenhuis waar ik werd onderzocht, kregen de meeste patiënten een verwijzing voor een operatie. En ze klaagden allemaal dat lopen met een stent het langste en meest pijnlijke deel van herstel is. Ik vergat de procedure en de pijn in de nieren de volgende dag ".

Pankeev Lev Andreevich, 29 jaar oud

Recensies van artsen over het contactloos verpletteren van nierstenen

“Ik werk in een polikliniek chirurgiecentrum waar ook lithotripsie wordt uitgevoerd. Omdat het centrum privé is, ligt de nadruk op het comfort van de patiënt. Allereerst leg ik klanten hun rechten, mogelijke risico's en complicaties van de procedure uit. Na ondertekening van een speciaal formulier helpt de verpleegkundige de patiënt bij het aantrekken van een ziekenhuisjas. Uiteraard zorgt de medische staf ervoor dat er geen piercings of sieraden op het lichaam van de cliënt achterblijven. De kwestie van de aanwezigheid van kronen wordt ook opgehelderd.

Omdat het effect van echografie vrij tastbaar en pijnlijk is, op voorwaarde dat er geen contra-indicaties zijn, krijgt de patiënt anesthesie toegediend. Afhankelijk van de voorkeuren van de patiënt kunnen pijnstillers zowel intraveneus als oraal worden toegediend..

Vervolgens wordt de patiënt op zijn rug gelegd, indien nodig wordt een zuurstofmasker aangesloten. De maalprocedure zelf duurt 20-40 minuten (afhankelijk van de oorspronkelijke grootte van de steen). Natuurlijk kunnen niet alle stenen tot zand worden vermalen. In mijn praktijk was het mogelijk om stenen van 9-10 mm groot te breken. Aan het einde van de procedure is een echografie nodig, waarbij wordt bepaald of de patiënt naar huis wordt ontslagen of dat aanvullende begeleiding door medisch specialisten nodig is.

Zelfs als de procedure succesvol is, raad ik patiënten aan om niet alleen naar huis te gaan. Bovendien schrijf ik Canephron voor om het verwijderen van zand uit de nieren en vrij verkrijgbare pijnstillers te vergemakkelijken. Een week later schrijf ik een tweede echo voor om de resultaten van de procedure te volgen. Onnodig te zeggen dat de recensies over de extracorporale lithotripsie van nierstenen uitgevoerd in ons centrum alleen maar positief zijn ".

Amineva Raisa Egorovna, uroloog

“Lithotripsie is een procedure waarbij nierstenen worden vernietigd door een reeks schokgolven. De patiënt krijgt meestal anesthesie en voelt daarom geen pijn. Zodra de steen voldoende verbrijzeld is om door het urinestelsel te gaan, is de procedure voorbij. Na lithotripsie wordt de patiënt voor verdere observatie naar de ziekenhuisafdeling gebracht voor herstel.

Zodra de bloeddruk, pols en ademhaling stabiliseren, wordt de patiënt naar huis ontslagen. Binnen 24 uur na de procedure wordt aanbevolen om op gaas te schrijven om de overblijfselen van stenen te verzamelen voor analyse; begrijp hoeveel verpletterd materiaal er uitkwam.

Maar ik herinner mijn patiënten er altijd aan dat als er al minstens één niersteen is ontdekt, de ontwikkeling van andere niet ver weg is. Zonder preventieve behandeling of veranderingen in levensstijl komen mijn patiënten in 80% van de gevallen weer bij mij terug met klachten van nieuw gegroeide stenen. Bovendien keert de helft van hen binnen 5 jaar na de eerste lithotripsie terug naar de uroloog.

Om herhaalde verspilling van geld aan een nogal onaangename procedure te voorkomen, raad ik mijn patiënten aan:

  • drink elke dag 6 tot 8 glazen water;
  • eet minder zout, vlees en eieren;
  • drink speciale medicijnen om de groei van stenen te voorkomen;
  • neem regelmatig urine voor analyse.

Wees dus niet bang voor lithotripsie. De procedure is niet al te pijnlijk, vereist geen langdurig herstel en, belangrijker nog, het is echt effectief. Maar als u een gezonde levensstijl aanhoudt, vergeet dan het dieet en het drinkregime niet, lithotripsie is misschien niet nodig ".

Astafiev Kirill Sergeevich, uroloog, specialist in echografische diagnostiek

Stenen in de nieren. Peep die tegenkwam

Het doet geen pijn, het is niet eng, en over het algemeen is het een geweldige manier. Een MAAR: de kosten. Als de arts een verwijdering voorstelt, moet u toch akkoord gaan met een echo, want alleen een operatie is moeilijk en pijnlijk.
Het is mogelijk om zonder operatie van kleine stenen af ​​te komen - hiervoor is minstens één keer per jaar een sanatorium nodig. In Rusland zijn er drie regio's waar water bijdraagt ​​aan het 'breken' van stenen - Zheleznovodsk (dit is KavminVody), onze Obukhovsky en Truskavets (hier werd het een beetje warm, het is in West-Oekraïne: gy :) Een standaard kuur van 3 weken is voldoende voor het lichaam van deze red ongelukken voor een jaar.
Tegelijkertijd is het ook aan te raden om één keer per jaar een kuur met allerlei kruiden te drinken (de namen weet ik nu niet meer).

Kortom dus. De dokter staat er misschien niet op om de stenen nu te verwijderen, maar houd er rekening mee dat de steen zelf "naar de uitgang" kan gaan (veroorzaakt door stress, beweging, enz.) - dan zal het zeer pijnlijk en over het algemeen gevaarlijk zijn..
Voor vragen kunt u contact opnemen met :);)

Contactloze lithotripsie (verpletterende nierstenen) in Kemerovo

Thema opties
  • Abonneer u op deze thread...
  • Zoek op onderwerp

    Contactloze lithotripsie (verpletterende nierstenen) in Kemerovo

    Beste, die deze procedure in Kemerovo heeft doorlopen?
    Ik weet dat dit apparaat in 2009 in de regio is gekocht (35 miljoen roebel),
    hoe kan men echter werkelijk onder deze procedure komen? betaald / gratis?
    Ik weet dat het kinderziekenhuis ook zo'n apparaat heeft - kunnen ze ook voor volwassenen worden onderzocht of niet? Volgens de gegevens op de website wordt aangegeven dat het minimumaantal patiënten daar passeert, terwijl het in de regio is - tot 2500 mensen / jaar (feit of wachtrij). kan iemand helpen, de procedure zelf duurt maximaal 30 minuten.
    Ik weet ook dat er in Novokuznetsk is, maar er is geen registratie in Kemerovo.

    essentie: er zijn stenen, de behandeling wordt allemaal teruggebracht tot een dieet. echografie toont beschikbaarheid. de dokter in de 5e polikliniek maakt alleen een hulpeloos gebaar, schrijft eventuele droesem voor (van allergieën (?), urolesan, nou ja, voedingssupplementen).

    Ik heb een maand lang een halve maand gedronken (ze is een wollige Erva - ze heeft veel mensen geholpen om stenen op te lossen) - de nieren begonnen de winkeltjes te missen, ik zag het vrijkomen van kleine fragmenten of zand niet, maar ik roerde de stenen, dit is een feit. terwijl deze wiet werd gesuspendeerd. de doktoren spraken zelf nooit over deze behandelmethode, hoewel ze haar vrienden en haar neef hielp, losten ze het binnen een maand op tot nul.
    Elke keer onder het contact gaan liggen is geen optie, wachten op koliek is helemaal geen optie. het blok vangen is helemaal geen optie. een geweldige optie om contactloos door te gaan.


    PS: er was een contact in 2008 - een buitengewoon onaangenaam iets, en zelfs 17 duizend om voor een instrument te betalen (de OMS dekt het niet, zelfs de oude oma's kregen in mijn bijzijn te horen dat je zonder geld naar huis kunt gaan en rustig kunt sterven); in 2010 kwam het kiezelsteentje er vanzelf uit, maar met zoveel moeite, alsof hij beviel. nu weer hier.

    Bij voorbaat dank voor alle info. verzoek over het onderwerp.

    Contactloos werken is alleen effectief bij grote stenen (meer dan 5 mm diameter). In feite meer dan 7-8 mm. Lokalisatie van de steen is ook van belang (in welke groep cups, in het bekken, in het pyelourethrale segment.)
    In het kinderziekenhuis mag je officieel geen lithotripsie ondergaan, want onder de voorwaarden van de licentie verlenen ze hulp aan patiënten tot een bepaalde leeftijd. Overigens ben ik er niet zeker van dat de contactloze lithotripter in de multidisciplinaire is verschenen. Contact - ja, dat doen ze. Bij kinderen, essno.
    De regio accepteert ofwel via de kassier van betaalde diensten, ofwel door VHI.

    niet alleen voor grote, pas onlangs voerden ze een operatie uit aan een koraalsteen, het bleek effectief te zijn voor grote. hoe kan lokalisatie dienen bij het afwijzen van contactloos? overal zachte weefsels, concentratie op vaste stof. alleen de steen zelf, die terugkaatste van de impact van de golf, kan verwonden. Ik heb nog nooit contra-indicaties voor lokalisatie ontmoet. kan ik links hebben? YouTube staat vol met filmpjes over verplettering, verpletterd overal in de urineleider en in het bekken.

    http://www.city-n.ru/tag/%EB%E8%F2%E. E8% EF% F1% E8% FF
    Kemerovo, kinderziekenhuis №5. Te lui om naar een meer gedetailleerde link te zoeken - ik heb het gisteravond al gelezen. een steen van 3 cm verpletterd bij een meisje van 4 jaar oud.

    wat is het in het regiokantoor? als ik van de behandelende arts kom - geen gratis optie?

    Laatst gewijzigd door 2Man; 28.03.2013 om 08:41.

    in feite, over grote stenen, zag ik genoeg van de boeren voor wie ze een standaard plaatsten, de stenen liepen te voet in een rij, de een na de ander. Ik ben niet zo verdrietig. ongeveer 4 mm. in 2008 was er een kiezelsteen van 3,5 mm, deze bleef steken. hetzelfde kan vastlopen (ja, waarschijnlijk zelfs).

    een man op VMS werd daar behandeld, op afspraak

    In 2000. Ik had lithotripsie. Ze deden het in het regionale ziekenhuis (waar ze tijdens de aanval per ambulance werden afgevoerd). De steen was vrij groot, ongeveer 4 x 6 cm. Sindsdien is pah-pah-pah. Na de studie werden oxalaten geïsoleerd in de samenstelling van de stenen (dienovereenkomstig beperk ik me, indien mogelijk, tot bepaalde soorten producten).

    toen was er nog een contact - we hebben informatie nodig over contactloos. sinds 2009 is het toestel er.

    Wat is het verschil - contact of contactloos? Nou, er bleven 2 kleine nauwelijks merkbare vlekjes van de laser op mijn lichaam achter. Het belangrijkste voor mij was om van deze diamant af te komen. )))

    Hoe wordt het uitgedrukt? Misschien hebben ze me iets anders aangedaan? Ik merkte geen pijnlijke gevoelens op het moment van deze procedure.

    Ik kreeg een contact in de regio onder algemene anesthesie door een instrument in xxx))) te introduceren, dan ren je 3-4 dagen met een fles bloed en katheters, en in de MP blazen ze een ballon op zodat de katheters er niet uit vallen. deze PPC is ongemakkelijk, deels pijnlijk en constant onsuccesvol aandrang.
    Toen ik in 2010 in het City Clinical Hospital nr. 3 kwam, werd daar ook lithotripsie gedaan, het enige was een injectie in de wervelkolom. en xs hoe het later komt. veel vrouwen tijdens de bevalling krijgen dergelijke injecties, dus in de loop van een aantal jaren verschijnen er stuiptrekkingen, dan andere pijnen, soms kunnen ze gewoon 10 minuten niet uit bed komen.
    alle contactlithotripsie in die periodes (2008-2010) bestond uit instrumentgeleiding en ultrasoon crushen. het instrument is wegwerpbaar, de patiënt schaft het zelf aan.
    Ik heb nog nooit van de laser gehoord, je kunt meer leren?
    Het meest interessante is dat noch na de eerste keer, noch nadat de steen zelf uitkwam in 2010 - ze ze niet voor mij hebben geanalyseerd. in het eerste geval verwezen ze naar het feit dat er niets van hem over was (?), in het tweede geval - nou, hij ging naar buiten en vertrok)) de steen werd niet gegeven.

    Laatst gewijzigd door 2Man; 29/03/2013 om 08:02.

    toch - mijn stenen contrasteren niet, het is niet bijzonder zichtbaar op de echografie. de eerste steen werd alleen gevonden met pyelografie (contrast röntgenfoto). toen ontdekte ik dat ik ook een reactie had op jodium - ik stierf bijna door verstikking (de schildklier was gezwollen, mijn ogen prikten, het was al donker), zeven artsen injecteerden alles wat ze konden in alle aderen.

    trouwens, in het biljet van drie roebel bevindt de operatiekamer zich in het midden van de afdeling (aan alle kanten van de afdeling) en heeft deze transparant glas (!) - iedereen kan naar boven komen en een "film" kijken, incl. en de geopereerde persoon zelf (zelf bij bewustzijn, alleen zijn benen worden weggenomen).

    Laatst gewijzigd door 2Man; 29/03/2013 om 08:06.

    Ja, ze hebben ook een stent op mij geplaatst. Eerst wilden ze ze levend duwen - ik zei dat ze met netten het veld in moesten, vlinders moesten achtervolgen.))) Toen was er een injectie in een ader. Slaap. Röntgenfoto. De stent is op zijn plaats. Nou, dan, naar mijn mening, de volgende dag. 'S Morgens kwam ik naar de operatiekamer. Je gaat liggen onder een soort apparaat dat vaag lijkt op een röntgenapparaat in een eerste hulpafdeling. Er wordt een druppelaar in de arm geïnstalleerd, of beter gezegd, in de ader, de deuren zijn gesloten, in de operatiekamer wordt u alleen gelaten en begint de dokter met u te praten via de luidsprekertelefoon. Hoe voel je je. enzovoort. En je liegt en je hoort gewoon een paar klikken opzij. En dat is alles. Minuten 5-7. Het leek mij dat dit hele proces duurt. Drink dan veel water en wacht tot de stenen eruit komen. En ze hebben zo scherpe hoeken, zoiets als kruimels van witbrood.

    toch - mijn stenen contrasteren niet, het is niet bijzonder zichtbaar op de echografie. de eerste steen werd alleen gevonden met pyelografie (contrast röntgenfoto). toen ontdekte ik dat ik ook een reactie had op jodium - ik stierf bijna door verstikking (de schildklier was gezwollen, mijn ogen prikten, het was al donker), zeven artsen injecteerden alles wat ze konden in alle aderen.

    trouwens, in het biljet van drie roebel bevindt de operatiekamer zich in het midden van de afdeling (aan alle kanten van de afdeling) en is voorzien van transparant glas (!) - iedereen kan naar boven komen en een "film" kijken, incl. en de geopereerde persoon zelf (zelf bij bewustzijn, alleen zijn benen worden weggenomen).

    Ik ben het ermee eens dat echografie geen volledig beeld geeft, alleen radiografie met een contrastmiddel. Gooit het in de hitte.

    Laatst gewijzigd door Alexey69; 29/03/2013 om 08:15 uur.

    licht oxalaat, mijn donkere was de 2e, de eerste zag niet in de ogen. heel scherp is een feit.
    was er geen terugval? wat werd aanbevolen bij ontslag?

    Ugh 3 keer. Er was geen terugval. Bij ontslag zei de dokter: ik zal niets verbieden, je bent zelf een volwassene. Ik raad aan om voedsel te beperken: alles is mogelijk met mate. Dat is het. Dus als ik iets eet, dan zonder fanatisme.

    Ik heb een familielid in de kust, hij is een zeeman - hij onderging een open operatie, ze schudden gewoon een hoop stenen uit de nier. hij wordt constant gevormd (matrozen hebben een plaag, het water is niet helemaal van hoge kwaliteit + ander voedsel in de landen). Deze winter ging ik voor behandeling naar China - ze zeiden dat ik nog drie keer moest gaan, ik werd behandeld met kruiden en pillen. alles is in het Chinees. 1 kuur kost 100 tr, pillen kosten 100 dollar voor 3 pakken voor 1 kuur. zegt zelfs terwijl hij daar was - er kwam veel uit. beloofd wanneer hij naar het tweede jaar gaat - hij zal deze pillen kopen.
    alles wat zout was hem ten strengste verboden, c. incl. en sojasaus. minimum vlees, minimum vlees soepen, minimum melk, "droog" voedsel - uitsluiten (koekjes, chips, sandwiches), koffie en thee ook uitsluiten.

    De kracht van een contactloze lithotripter is niet voldoende om zo'n kleine steen op grote afstand te verpletteren. Hoe groter de stenen, hoe losser en hoe beter ze worden verpletterd.
    Ik heb ook 4 mm steen gebroken in 2007 in de regionale contactmethode.

    dus, laat het groeien naar de tunnels totdat het groeit?
    ps ^ Ik durf het niet te vragen - in welke medische instelling werkt u?

    Nu bij niemand - dit is een ondankbare baan.
    Als de steen 4 mm is, de "eigenaar" niet hindert met het pijnsyndroom, urinetesten zijn niet slecht en er zijn geen tekenen van verminderde urine-uitstroom uit de nier (er zijn geen tekenen van uitzetting van het holtesysteem volgens echografie) - dan is Allah met hem. Observeer de uroloog van de polikliniek rustig, laat u regelmatig testen, onderga jaarlijks een echografie van de nieren. Van behandeling / preventie is het voldoende om het drinkregime te observeren: dagelijks minstens 2 liter water (namelijk water, geen thee, koffie, mineraalwater) naast alle theeën, kefirs en soepen, evenals dezelfde urolesan, krampstillers en renale kruidenpreparaten een paar keer per jaar. Er is immers geen garantie dat er ooit een steenslag zal komen en de steenvorming in de nier zal stoppen. Urolithiasis is voornamelijk urinezuurdiathese, metabole stoornis, uitgedrukt in de vorming van urolieten.
    Trouwens, stenen in het nierkelk-bekkensysteem worden dankzij hun dichtheid perfect met echografie gelokaliseerd. De rand van de media is heel duidelijk, er is een akoestische schaduw achter de steen en daarom wordt de diameter van de tandsteen exact gemeten. Een echografie uitgevoerd door een intelligente specialist kan de intraveneuze pyelografie wellicht vervangen..
    Als chronische pyelonefritis regelmatig wordt verergerd, zijn er pijnen, verminderd urineren, aanhoudende rotzooi in urinetests en wordt echografisch onderzoek van het nierbekkensysteem uitgebreid - dan zijn er aanwijzingen voor lithotripsie. En met een steen van 4 mm - beter contact. Het is nauwkeuriger en betrouwbaarder, omdat zal je toelaten om de steen in kleinere fragmenten te breken.
    Met een steen van 4 mm accepteert de verantwoordelijke uroloog de contactloze methode gewoon niet - het heeft geen zin. De drugsdealer neemt met veel plezier: elke gril voor uw geld.
    Het moet duidelijk zijn dat contactloze lithotripsie meestal in verschillende sessies wordt uitgevoerd. En in de regel wordt de patiënt in het ziekenhuis opgenomen omdat uitgaande fragmenten zijn heel goed in staat om een ​​blokkering te veroorzaken op elk niveau tot aan de opening van de urineleider in de blaas.

    mesier

    Verslaafde spelbreker

    Nou, ze hebben me uit het ziekenhuis ontslagen, alles ging goed.. Ik beloofde een recensie te schrijven over de operatie om een ​​niersteen te verpletteren - ik kom mijn belofte na.
    Breek- en steenverwijderingshandelingen worden op verschillende manieren uitgevoerd. De oude methoden omvatten interferentie met het lichaam, het inbrengen van instrumenten via de urinewegen of via een incisie in de rug. Dergelijke operaties zijn zeer pijnlijk, worden uitgevoerd onder algemene anesthesie, gaan gepaard met groot trauma aan de organen en dus met bloedverlies, en vereisen een langdurige ziekenhuisopname..
    Ik onderging de operatie met behulp van moderne methoden, met behulp van ultramoderne apparatuur, zonder het lichaam te hinderen.!

    Dus, aandacht, welkom - extracorporale lithotripsie.
    Ik had waarschijnlijk geluk. Toen mijn nier pijn deed en ik werd opgenomen in het ziekenhuis, lieten testen, echografie en röntgenfoto's geen ontsteking en zwelling van de nier zien. De urine werd op zijn minst omgeleid. Maar de steen was groot genoeg, meer dan een centimeter lang en 7-8 mm in diameter. Een steen van deze grootte kan niet meer spontaan uit het lichaam worden uitgescheiden. Dit alles bij elkaar waren aanwijzingen om een ​​steen op afstand te breken met behulp van een ultrasone schokgolf.
    Zoals ik al zei, worden in eerste instantie alle analyses zorgvuldig uitgevoerd - bloed, urine, echografie, röntgenfoto... Dan ga je op de tafel van het apparaat liggen. De anesthesist voert een onderzoek uit en legt uit wat er het komende half uur met u zal gebeuren - zo lang duurt het verpletteren. Daarna zetten ze een infuus op met anesthesie, brengen de monitoren van het apparaat naar de onderrug, de dokter op afstand, op de computer, 'mikt' op de steen en je begint ritmische beats te voelen in het niergebied - alsof een metronoom klikt. Het moet gezegd dat de kwaliteit van het "richten" op de steen de bepalende factor is voor het succes van de hele operatie. Daarom is het erg belangrijk dat de operatie wordt uitgevoerd door ervaren artsen. Apparatuur voor lithotripsie op afstand wordt nu geleverd door vele ziekenhuizen en commerciële medische centra, maar de kwalificaties van het personeel zijn niet zo eenvoudig. Ik werd behandeld in de beste afgelegen lithotripsiekliniek in het Noordwestelijke Federale District, in het Alexander Ziekenhuis. Op internet vond ik een video over de kliniek en in het kort over de verpletteringsprocedure, kijk eens. Persoonlijk was ik verheugd om de gezichten van bekende artsen te zien, en in het algemeen om de video te bekijken, zoals ze zeggen, het proces van binnenuit kende.

    Tijdens de operatie voelde ik door anesthesie helemaal geen pijn. Je "dwaalt gewoon in de wolken", en op de een of andere manier gaat de tijd volkomen onmerkbaar voorbij - een toestand van halve slaap.
    Als de verpletteringsprocedure voorbij is, ga je op het bed in de volgende kamer rusten. Je liegt ongeveer een half uur. Gedurende deze tijd zal het effect van anesthesie op het centrale zenuwstelsel eindelijk eindigen, het zal je niet meer bestormen.. En ze geven ook een "eend", waar je bij aandrang moet plassen. Het eerste resultaat ziet er behoorlijk eng uit (misschien is dat waarom de kamer in de schemering is) - bloed komt in tweeën uit je met urine. Maar wat je ook zegt, zelfs verpletteren op afstand is een operatie... Maar als je een tweede keer plast, ziet het resultaat er niet zo eng uit, en zelfs geruststellend - het eerste zand is zichtbaar in de urine - dit geeft het succes van de operatie aan..
    Dat is alles, de procedure is voorbij. In het geval van ongecompliceerde, losse stenen kan het zelfs zonder ziekenhuisopname worden gedaan. Ik heb een stevige steen laten groeien, die in één keer niet helemaal kapot ging. Een dag later had ik weer een echo en röntgenfoto, en de operatie werd herhaald. Daarna kwam de steen er volledig uit in de vorm van zeer grote fragmenten, die ik in de vorige post liet zien.
    Als de stenen eruit komen, doet het ook geen pijn.. Het enige is dat ik op een dag blijkbaar door de opeenhoping van zand en puin in de blaas een sterke pijn in de onderbuik had, zodat ik zelfs in de onderrug gaf. Maar ik hoefde niet heldhaftig te zijn, pijn te verdragen en te wachten - ik was in het ziekenhuis.. Ze gaven een injectie met spasmolgin (oh en een pijnlijke injectie!), Waardoor spasmen en pijn werden verlicht.
    Voor een betere verwijdering van de fragmenten is het advies van de dokter om meer te drinken en meer te bewegen.. Ik volgde de aanbevelingen strikt op, en zelfs enthousiast volgde ik.. Ik zag er waarschijnlijk uit als een zeer ongebruikelijke "gewelddadige" patiënt. Stel je voor - een ziekenhuis, een menigte verbonden, kreunende, ongelukkige mensen, en hier rent een of andere kerel in ziekenhuiskleren de trap op en af, en in de gang doet hij interval-joggingoefeningen! )))
    Als de nierstenen eenmaal zijn verdwenen, is het erg belangrijk om ze niet opnieuw te laten groeien. Ja, dit kan gemakkelijk gebeuren! Er zijn verschillende redenen. Dit is ook een schending van het water-zoutmetabolisme in het lichaam, en als na het verpletteren niet alle fragmenten naar buiten kwamen, kunnen ze dienen als een kristallisatiecentrum.
    Let op, belangrijke informatie voor voorstanders van een gezonde levensstijl, vegetarisme, diëten! Noch lichamelijke activiteit, noch plantaardig voedsel kunnen u garanderen dat u geen niersteen krijgt! Met bergen groenten en kruiden voor ontbijt, lunch en diner is de situatie precies het tegenovergestelde - dit vergroot de kans op nierstenen.
    Om de vorming van nierstenen te voorkomen, is het erg belangrijk om veel water te drinken, een uitgebalanceerd dieet te volgen (calcium, magnesium, B-vitamines) en te waken tegen infecties..
    En volgens sommige artsen en wetenschappers heeft psychosomatiek ook een sterke invloed op de vorming van stenen! Al die last van levensproblemen, ontevredenheid met het leven, zorgen en nervositeit - dit alles, figuurlijk gesproken, raakt de nieren... En ik, vrienden, denk dat dit gewoon mijn geval is! Ik ben drie jaar geleden naar St. Petersburg verhuisd. Maar dit bracht helaas geen geluk. Maar het zorgde voor problemen en teleurstellingen. Korte resultaten van 3 jaar leven in Sint-Petersburg, reflecties over de voor- en nadelen van verhuizen naar de stad aan de Neva, over psychosomatiek, evenals conclusies en aanbevelingen, die ik zal maken op 15 juni, de dag van mijn driejarig jubileum van de verhuizing. Schakel niet over, voeg toe aan vrienden, als je geïnteresseerd bent en je wilt niet missen. ))

    Nierlithotripsie - is alles zo soepel?

    Nierlithotripsie is een procedure om stenen te breken zonder de huid te beschadigen. Ze vernietigt stenen die er niet vanzelf uit kunnen komen. Alles lijkt goed te zijn, maar...

    Ik ben nogal sceptisch over deze procedure. In feite komt dit door onervaren en onzorgvuldige artsen die niet weten hoe ze met apparaten moeten omgaan - lithotripters. Houd er echter rekening mee dat deze methode om stenen kwijt te raken veel mensen heeft geholpen.

    Er zijn een aantal nuances en contra-indicaties, en vaak zijn de apparaten, zelfs bij correct gebruik, niet effectief. Artsen zwijgen hierover altijd..

    Laten we eens nader bekijken wat deze methode is - lithotripsie, welke soorten het kan zijn, in welke gevallen het kan worden gebruikt en in welke niet.

    Nierlithotripsie - een manier om stenen te vernietigen

    Lithotripsie als methode om stenen te verwijderen wordt al lang gebruikt - sinds de jaren tachtig. Met deze methode kunt u stenen in de urinewegen vernietigen zonder met gereedschap het menselijk lichaam te hinderen.

    Schokgolven richten zich op de steen en vernietigen deze met behulp van korte energiepulsen stap voor stap totdat er kleine steentjes van de steen overblijven.

    Soorten lithotripsie naar het type schokgolfgeneratie:

    • Elektromagnetisch
    • Piëzo-elektrisch
    • Elektrohydraulisch

    Wat voor soort schokgolven er ook zijn, één ding is belangrijk - ze zijn allemaal gericht op het vernietigen van de steen in een staat waarin de vernietigde delen vanzelf naar buiten kunnen komen. Met een röntgenapparaat of een echografie kunt u de steen richten.

    De Duitsers begonnen nierlithotripsie te gebruiken, die al snel ontdekten dat deze methode de veiligste is en minder complicaties met zich meebrengt in vergelijking met andere soorten stenen..

    Wat zijn de voordelen van lithotripsie

    • Minder complicaties
    • Goedkoper dan andere niersteenoperaties
    • Verminderde pijnperiode na de ingreep
    • Kortere herstelperiode

    Soorten lithotripsie afhankelijk van de afstand van schokgolven

    Lithotripsie op afstand - schokgolven worden gevormd en naar de calculus geleid met behulp van een instrument dat zich buiten het lichaam van de patiënt bevindt. Het wordt veel gebruikt in alle gevallen van urolithiasis, behalve wanneer er contra-indicaties zijn.

    Contactlithotripsie - een instrument wordt in het lichaam ingebracht, met behulp waarvan een schokeffect op de steen direct op de locatie optreedt. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het breken van stenen in de blaas en urineleider. In deze gevallen is de effectiviteit ervan hoger dan op afstand.

    Indicaties voor lithotripsie

    • Steengrootte van 0,5 tot 2,5 cm.
    • Chemische eigenschappen van steen

    Contra-indicaties voor lithotripsie

    • Ontstekings- en etterende processen - prostatitis, longontsteking, enz..
    • Complicaties na eerdere lithotripsieprocedures
    • Zwangerschap
    • Onvoldoende bloedstolling
    • Urate stenen
    • Aorta-aneurysma
    • Obesitas en winderigheid
    • Menstruatie
    • Spinale misvorming
    • Caverneuze tuberculose van de nier
    • Exacerbaties in het maagdarmkanaal
    • Niertumor
    • Hartaandoeningen - kunstmatige pacemaker, atriumfibrilleren, longhartfalen
    • Nierstoornissen

    Er zijn ook andere contra-indicaties. In elk geval moet de arts beslissen of de procedure individueel kan worden voorgeschreven..

    Is deze methode om stenen te verwijderen zo effectief??

    Breken met lithotripters is niet altijd effectief. Heel vaak zie ik op internet beoordelingen dat complicaties na de procedure zijn ontstaan, en dat lithotripsie niet heeft geholpen.

    Dit komt vooral door het feit dat de steen niet gespleten is zoals het hoort. Houd er rekening mee dat de steen nog steeds door de urineleider, blaas en urethra naar de uitgang gaat. En de geplette delen zijn niet altijd klein genoeg om eruit te komen, en erg scherp, wat nierkoliek met ernstige pijn veroorzaakt.

    Vaak helpt het op deze manier verpletteren de eerste keer niet en wordt het noodzakelijk om herhaalde procedures uit te voeren, en een beperkt aantal ervan kan worden uitgevoerd. Volgens talrijke beoordelingen kunnen nierlithotripsieprocedures erg pijnlijk zijn..

    De kosten van lithotripsie in onze kapitalistische tijd variëren van 10 tot 80 duizend roebel. Het hangt af van het type lithotripsie - contactloos of contact, van het type en de grootte van de steen en van andere factoren die de complexiteit van de procedure beïnvloeden.

    Zoals u kunt zien, kan de prijs van lithotripsie als een soort steenverwijdering echt draconisch zijn. Beter oppassen en niet de ziekte beginnen...

    Tot slot wil ik zeggen dat de methode van nierlithotripsie urolithiasis niet verlicht en niet bestrijdt. Ze verwijdert gewoon stenen die zich keer op keer zullen vormen, als u geen maatregelen neemt voor de behandeling. En de behandeling bestaat uit preventie - u moet een dieet, een drinkregime en een gezonde levensstijl volgen.

    Als uw arts u lithotripsie voorschrijft, vertrouw dan niet op het toeval en haast u niet om akkoord te gaan. Denk eerst na en probeer feedback te verzamelen over deze procedure en hoe deze in een specifiek ziekenhuis wordt uitgevoerd.

    Ik stel voor om hier uw feedback achter te laten op deze urolithiasis-site. Dan zullen veel mensen ze kunnen lezen en veel nuttige informatie kunnen leren. Voel je vrij om opmerkingen te schrijven.

    Halfgeschoolde doktoren leveren mensen vaak alleen complicaties op, en voor ons eigen geld. Als je alles hebt afgewogen, erover hebt nagedacht en akkoord bent gegaan met dit soort steenverwijdering, zoals lithotripsie, wens ik je veel succes bij het wegwerken van stenen!

    Stenen in de nieren

    Tatyana Ik schreef:
    Hallo. Op 23 november onderging ik lithotripsie van mijn rechter nier, er waren twee 8 mm stenen. De volgende dag werd een operatie uitgevoerd om stenen door de urineleider te verwijderen, de standaard werd niet geplaatst en de volgende dag werd opnieuw lithotripsie uitgevoerd. Stenen staal 5 en 6 mm. Op 29 november werd ik uit het ziekenhuis ontslagen. Op de polikliniek sloot de ziekenhuisuroloog het ziekenhuis op 6 december, al heb ik nog steeds pijn en loopt de temperatuur 's avonds op tot 37,2. De dokter zei dat meer dan 15 dagen niet met ziekteverlof mogen worden gehouden, des te meer niet fysiek werk, ik werk in een kledingfabriek voor 2 dagen van 8 tot 21 en 2 dagen vrij. Zeg me of de dokter gelijk heeft?


    Tatiana, goedemiddag! Formeel heeft de dokter gelijk, maar je voelt pijn in de nieren !? En wat, waar werk je aan "niet-fysiek" werk. Je lichaam heeft rust en zorg nodig. Maar ik denk dat je niet tegen het systeem ingaat. Hier, op de portal https://vpochke.ru is er informatie over de nieren, stenen erin, problemen met de blaas. Lees - dit zal u in ieder geval bekwaam maken om met artsen te communiceren..

    Vladimir Ik schreef:
    Goedenmiddag!. Sinds 3 jaar observeer ik de groei van tandsteen in de onderste groep cups van de rechter nier. Hij is al 8,3 mm gegroeid. Ongemak begon te verschijnen in het niergebied en in de onderbuik na lichamelijk letsel. ladingen. Erytrocyten van 860 cellen / μL werden in de urine aangetroffen. Bij mijn laatste bezoek aan de dokter werd ESWL geadviseerd. Ik twijfel echter aan de effectiviteit. Is er een kans dat de steen zal versplinteren en als een stapel fragmenten in de onderste beker blijft? De operatie is niet de goedkoopste, dus de vrees bestaat dat het ‘commercieel aantrekkelijk’ is voor de kliniek en niet erg effectief voor mijn gezondheid. Hulp met professioneel advies! Bij voorbaat dank

    Goedemiddag, Vladimir.
    Het is noodzakelijk om de toestand van de uitscheidingsfunctie van de nier, de structuur en algemene urineanalyse te beoordelen. In het geval van contra-indicaties voor ESWL, kan de tandsteen van de onderste cup worden verwijderd of gefragmenteerd door percutane (percutane) toegang

    Goedenmiddag!. Sinds 3 jaar observeer ik de groei van tandsteen in de onderste groep cups van de rechter nier. Hij is al 8,3 mm gegroeid. Ongemak begon te verschijnen in het niergebied en in de onderbuik na lichamelijk letsel. ladingen. Erytrocyten van 860 cellen / μL werden in de urine aangetroffen. Bij mijn laatste bezoek aan de dokter werd ESWL geadviseerd. Ik twijfel echter aan de effectiviteit. Is er een kans dat de steen zal versplinteren en als een stapel fragmenten in de onderste beker blijft? De operatie is niet de goedkoopste, dus de vrees bestaat dat het ‘commercieel aantrekkelijk’ is voor de kliniek en niet erg effectief voor mijn gezondheid. Hulp met professioneel advies! Bij voorbaat dank

    Goedemiddag, Vladimir.

    Het is noodzakelijk om de toestand van de uitscheidingsfunctie van de nier, de structuur en algemene urineanalyse te beoordelen. In het geval van contra-indicaties voor ESWL, kan de tandsteen van de onderste cup worden verwijderd of gefragmenteerd door percutane (percutane) toegang

    Vladimir Yurievich, bedankt voor het antwoord.
    De uitscheidingsfunctie van de nier is niet aangetast, de nier is niet veranderd. (Behalve het bungelende kiezelsteentje), bij de analyse van urine zijn alle indicatoren normaal, behalve de aanwezigheid van rode bloedcellen. Zoals de dokter zei, zijn er nog geen contra-indicaties (preoperatief onderzoek is nog niet gedaan). De vraag is of er een mogelijkheid is dat de steenslag de onderste kelk niet verlaat, maar daar blijft en blijft groeien, of dat er meestal geen problemen zijn met het verwijderen van de steenresten uit dit deel van de nier.?

    Die nierstenen heeft verpletterd?

    • 26 februari 2014
    • Antwoorden

    Onze keus

    Bij het nastreven van ovulatie: folliculometrie

    Aanbevolen

    De eerste tekenen van zwangerschap. Polls.

    Sofya Sokolova plaatste een artikel in Zwangerschapssymptomen, 13 september 2019

    Aanbevolen

    Wobenzym verhoogt de kans op conceptie

    Aanbevolen

    Gynaecologische massage - het effect is fantastisch?

    Irina Shirokova plaatste een artikel in Gynaecologie, 19 september 2019

    Aanbevolen

    AMG - anti-Mülleriaans hormoon

    Sofya Sokolova publiceerde een artikel in Analyses en enquêtes, 22 september 2019

    Aanbevolen

    Populaire onderwerpen

    Auteur: Lenelka
    16 uur geleden gemaakt

    Auteur: Ariya
    7 uur geleden gemaakt

    Auteur: Goldilocks //
    8 uur geleden gemaakt

    Auteur: ㋛ ⓂⓘⓒⓒⓘⒸ Ⓒⓜⓐ ツ ⓁⓘⓀ ㋛
    11 uur geleden gemaakt

    Auteur: Chris888
    9 uur geleden gemaakt

    Auteur: iriroman
    11 uur geleden gemaakt

    Auteur: PregnantYulya
    8 uur geleden gemaakt

    Auteur: Sesame Bead
    11 uur geleden gemaakt

    Auteur: iriroman
    9 uur geleden gemaakt

    Auteur: Shelena //
    17 uur geleden gemaakt

    Over de site

    Snelle links

    • Over de site
    • Onze auteurs
    • Hulp bij de site
    • Adverteren

    Populaire secties

    • Forum voor zwangerschapsplanning
    • Basale temperatuurgrafieken
    • Bibliotheek voor reproductieve gezondheid
    • Recensies over klinieken over artsen
    • Communicatie in clubs voor PDR

    Het materiaal dat op onze website wordt geplaatst, is bedoeld voor informatieve doeleinden en is bedoeld voor educatieve doeleinden. Gebruik ze niet als medisch advies. Het bepalen van de diagnose en het kiezen van een behandelmethode blijft het exclusieve voorrecht van uw behandelend arts!

    Contactlithotripsie aangegeven of komt vanzelf uit?

    Forum Zoeken
    geavanceerd zoeken
    Vind alle bedankt berichten
    Zoek in dagboeken
    geavanceerd zoeken
    Ga naar pagina.
    Pagina 1 van 212>

    Goedendag iedereen.
    Man, 36 jaar, geen slechte gewoonten en licht overgewicht.
    Ik heb nu twee jaar last van urolithiasis. Afgelopen december heb ik een aantal weken dubbele doses van de Supradin-vitamine ingenomen. Op 1 januari van dit jaar kreeg ik een lumbale aanval van nierkoliek. De ambulancearts stelde met behulp van teststrips vast dat er veel bloed in de urine zat en gaf een injectie met baralgin. De aanval is volledig verdwenen.
    Daarna maakte hij in de kliniek een urineanalyse, echografie en intraveneuze urografie. Urine-analyse is normaal, geen zouten, PH 6,5. Op echografie is de grootte van de nier 12,3 bij 5,6 cm. De kommen zijn tot 12 mm, de PCS is uitgezet, het bekken is 20 mm. In ChLS kleine hyperechoïsche. incl. CME en linker calicopyelectasis.
    In de urografieresultaten staat geschreven: "een schaduw wordt bepaald in het onderste derde deel van de urineleider, er wordt een tandsteen van 4 mm vermoed. Tekenen van hypotensie van beide nieren".
    Voor, tijdens of na de aanval was er helemaal geen temperatuur.
    De temperatuur schommelt constant in de regio van 35,9-36,2. Zeer zelden -36,6-36,7.

    De uroloog vertelde me dat ik dringend (binnen een maand of twee) ziekenhuisopname en contactlithotripsie nodig had. Ik schreef niets voor en stuurde me naar huis, ik beslis of ik naar het ziekenhuis ga of niet.
    Constante kleine pijntjes in de linkerkant van de onderrug begonnen me te storen. Op eigen risico en op eigen risico, nam ik nolicine (5 dagen), ik blijf diclofenac + omnic gebruiken als een "stenen exorcist". Ik drink ook afkooksels van cranberry, orthosiphon en beredruif.
    Ik drink elke dag drie liter water, maar urine heeft nog steeds een geelgroene kleur.
    En geen verandering in welzijn.

    De vraag aan de doktoren is deze:
    Is het echt nodig om naar het ziekenhuis te gaan en deze steen te verpletteren. Of zijn kleine formaat geeft hoop dat het er vanzelf uitkomt, je hoeft alleen maar een verhoogde dosis baralgin te nemen en te springen?

    Niersteen, goede uroloog nodig!

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat je bent geen vertrouwde gebruiker. Hoe u een trust wordt.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Omdat Je bent niet ingelogd. Binnenkomen.

    Omdat u bent geen vertrouwde gebruiker (telefoonnummer niet geverifieerd). Voer het telefoonnummer in en bevestig het. Meer over vertrouwen.

    Omdat het onderwerp is gearchiveerd.

    Advertenties op NN.RU - Voor kinderen

    Nieuw. Binnenzool 20 cm Maat 31. Sovjetgebied. Ik kom niet overeen met NN.RU, ik zal de oproep beantwoorden.
    Prijs: 500 wrijven.

    Kinderspeelplaats gemaakt van hout Te koop kinderspeelplaats gemaakt van natuurlijk hout, kan worden aangevuld met glijbanen, schommels.
    Prijs: 42499 wrijven.

    Kinderspeelcomplex 100% kwaliteitsgarantie. Akkoord, cheque, handige betalingswijze! Houten buitenspeeltuinen te koop.
    Prijs: 31.500 wrijven.

    Kinderspeelglijbaan Kinderspeelcomplex Te koop een kinderspeelcomplex van natuurlijk hout, eventueel aan te vullen met glijbanen.
    Prijs: 43979 wrijven.

    Elk kind kan uitstekend worden, iedereen kan zijn dromen waarmaken. Het belangrijkste is om correct te bepalen wat hij leuk vindt, en.



  • Volgende Artikel
    Verzameling van antwoorden op uw vragen